Blog over het onderwijs in Nederland en Canada

Saturday, February 26, 2011

Schooling the world

Als je een oude cultuur wil veanderen in een generatie? Hoe zou je dat doen?
Verander de manier waarop er onderwijs wordt gegeven. schooling the world[[''
De amerikaanse regering wist dit al in de 19de eeuw toen de native americans  gedwongen werden om naar school te gaan. Momenteel gaan nog steeds heel veel vrijwilligers naar inheemse volken met de overtuiging dat scholing de enige weg is. Maar is dat wel zo?
Wat gebeurd er met de cultuur waar deze mensen uit komen ? En krijgen ze echt een beter leven?
De film 'Schooling the world" werpt een kritische blik op de rol die modern onderwijs speelt op de vernietiging van inheemse volken. De film speelt zich af en een boeddische cultuur van Ladakh in de Noordelijke Indiasche Himalaya. In de film vind er een gesprek plaats tussen de Lakdah mensen en creatieve denkers.
Bekijk hieronder de trailer

Schooling the World: The White Man's Last Burden trailer from lost people films on Vimeo.

Zaterdag 5 maart wordt deze film vertoont in het Rhizome Cafe in Vancouver. Deze film wordt vertoond als pre-event op de komende unconference op 16 april. Via twitter proberen we zoveel mogelijk mensen warm te krijgen om naar deze film te komen kijken. Daarnaast hopen we ook dat we door het vragen van 10 dollar een klein potje kunnen maken voor de kosten die we gaan maken voor dez conferentie. Afgelopen donderdag zijn we begonnen met de aankondiging van deze filmavond.

No comments: