Blog over het onderwijs in Nederland en Canada

Wednesday, February 16, 2011

Grouptweeten voor begeleiders van groepen

Als opleider/trainer van groepen ben ik altijd nieuwsgierig naar manieren waarop je een groep onderling kan laten communiceren. Een manier is de gratis tool http://www.grouptweet.com/ .
GroupTweet maakt van een standaard Twitter-account een instrument om leden van een groep onderling te laten communiceren. Er wordt gebruikt gemaakt van de DM - Direct Message.

Wat moet je doen?

Iedereen van die lid is van deze groep heeft een twitteracccount nodig. Daarnaast maak je een nieuw account aan voor de groep. Als een lid van de groep een DM post naar dit groepsaccount die ontvangt iedereen dit uit de groep. Als je het groepsaccount beveiligt met een slotje dan zijn deze berichten uitsluitend leesbaar voor toegelaten lezers.

Iemand al ervaringen met GroupTweet?
Ik ben benieuwd of iemand deze GroupTweet al gebruikt en wat de ervaringen zijn? Als opleider gebruik we Blackboard en daarmee kan je ook berichten eruit sturen naar de hele groep. Echter deze berichten ontvang je in je mailbox. Soms zijn het maar hele korte berichten, die je wil delen met de groep en dan vervuild hetje mailbox. GroupTweet zou hier een mooi alternatief voor kunnen zien. Echter het vergt nogal wat van alle leden van de groep. Immers iedereen moet een twitteraccount hebben en dit regelmatig checken ( minimaal 1 x per dag ).
Als iemand nog aanvullende mogelijkheden ziet dan hoor ik ze graag.

No comments: