Blog over het onderwijs in Nederland en Canada

Thursday, March 24, 2011

School Technology Innovation Centre

Vrijdag 1 april aanstaande ( geen grapje) gaan we met een diverse groep uit het MBO werkveld op bezoek bij School Technology Innovation Centre (STIC) in Brussel georganiseerd door Frouke Visser werkzaam bij Centrum voor Nascholing in Amsterdam.  Aanleiding voor dit bezoek is een gesprek dat Frouke Visser voerde met een van de key-note speakers op Competent City 4 oktober 2010 Eduard Beck van Microsoft. De insteek was je schetst mooie perspectieven, je stelt interessante vragen, maar hoe gaan wij als docentenopleiders handen en voeten geven aan de ICT-competenties van Microsoft? Wat kan Microsoft daarin betekenen. Maar ook hoorde Frouke Visser dat Microsoft contact zoekt met allerlei doelgroepen om te horen wat er leeft om zo tot producten te komen die er echt toe doen. Maar waar is het MBO-werkveld? De overtuiging is dat het MBO werkveld bij uitstek leerlingen zitten die gebaat zijn bij een andere manier van leren, mindere boeken, meer activerende uitdagende middelen. Een omgeving waarin de nieuwe technologie en de kansen omarmd zullen worden. Is er ruimte om ook met mensen uit het MBO te praten en de mogelijkheden te verkennen?

Ja, die ruimte is er. Wat volgde was een inspirerend gesprek en de uitnodiging om een groep van 20 mensen samen te stellen. Een groep die zeer divers is van samenstelling, maar allemaal gemeenschappelijk hebben dat ze feeling hebben met het MBO werkveld. Of deze mensen ook passie voor het MBO hebben, dat ga ik onderzoeken. Ongetwijfeld, want het wordt een dag met een open mind, waarin ruimte is voor ideale toekomstscenario's en voor meer concrete vragen voor de dag van morgen.

Heb je vragen die ik mee kan nemen voor aanstaande vrijdag 1 april.  Laat het me weten! Ik neem ze graag mee en kom erop terug in mijn Blog.

No comments: